zondag 16 september 2012

Kajakpoloërs Triton Lokeren nog steeds 3de na 3de speeldag BK

Afgelopen zondag 16/9 werd in Gent de 3e speeldag van het Belgisch kampioenschap kajakpolo gespeeld.

Triton Lokeren nam deel met 2 ploegen. De eerste ploeg speelt in de play-offs van eerste klasse. Triton 2 speelt voor de titel in derde klasse en de promotie naar 2e.
Lokeren stond na de eerste 2 speeldagen op een derde plaats. In zijn eerste wedstrijd kwamen de Tritonners niet verder dan een 4-4 gelijkspel tegen IRWV 1, na eerst 4-2 voor gestaan te hebben. Lokeren miste een pak kansen om de wedstrijd af te maken. Jammerlijk punterverlies dat de Lokeraars nog duur kan te staan komen in de strijd voor de Belgische titel.
In de 2e wedstrijd van de dag ging de bal er wel makkelijk in, maar KNRS kwam steeds terug. Met een goal in de laatste 30s wist Lokeren zich van winst te verzekeren: 8-7!

De laatste wedstrijd van de dag was tegen GEKKO 1, die op een 2e plaats staan. Lokeren begon fel aan de wedstrijd en speelde keer op keer de Gentse verdediging open. De sterke keeper van Gent hielp zijn ploeg in de wedstrijd. Lokeren kwam 2 keer op voorsprong in de eerste helft, maar moest die telkens inleveren. Met de rust stond het dan ook 2-2. In de tweede helft bleef Lokeren geduldig werken voor een goal. Op 4 minuten van het einde maakte Lokeren de 3-2. Gent kon geen gelijkmaker meer scoren. Lokeren wist dus voor het eerst te winnen van de Gentse topclub.

Lokeren staat nog steeds op een mooie 3e plaats en het klimt door de winst 1 puntje dichter bij Gent. Veurne komt alleen aan de leiding met 4 punten voor op de Lokeraars! Alles kan dus nog op de laatste speeldag van 30 september.

De tweede ploeg deed in zijn eerste wedstrijd een goeie zaak om de promotie naar 2e af te dwingen. Tegen het sterke Mokka 2 werd makkelijk gewonnen met 3-9 . Ook de tweede wedstrijd werd door de jonge lokeraars gewonnen. Na een matige eerste helft werd het toch nog 9-5.
De laatste wedstrijd van de dag was tegen de eerste in de competitie: Brugge. Winst zou een goeie stap in de richting zijn van promotie en de titel in derde nationale. Jammer genoeg waren de Bruggelingen sterker. Lokeren verloor met 6-3. Lokeren staat voorlopig 2e, achter Brugge.