zondag 28 oktober 2012

Battle of Utrecht Taekwon-Do

Op 28 oktober ging in Nederland de jaarlijkse Battle of Utrecht door, met meer dan 300 deelnemers uit Nederland, België, Spanje, Duitsland, Engeland en Maleisië.
Resultaten vanuit Ge-Baek : goud in tul voor Esther Meulemeester en in  sparring goud voor Lisa Ghijsens, zilver voor Elbrous Doudaev en Bistra Dencheva en brons voor Roeland Heirbaut.

zondag 21 oktober 2012

2de ITF Taekwon-Do Challenge Cup 2012

Lokeren was "the place to be" voor de 2de Challenge Cup ITF Taekwon-Do van dit jaar, en ook op eigen bodem deden de deelnemers van Ge-Baek het bijzonder goed in zowel tul als sparring. Jeugd, junioren en senioren (18+) streden mee voor de medailles, wat resulteerde in volgende uitslagen :
goud voor Ramzan Doudaev (2), Sami Issa Temsamani, Robbe Marckx, Alexia Pagalis, Helena Demeyer, Yanis Issa Temsamani, Bo De Blieck, Roeland Heirbaut en Elbrous Doudaev. Er was een zilveren plak voor Céline Van Migerode, Robbe De Letter (2), Victor Staes, Elbrous Doudaev, Esther Meulemeester, Sami Issa Temsamani, Lisa Ghijsens, Younes Harrouch, Anneleen Heirbaut. Gingen lopen met brons :  Damir Abdulin (2), Daria Kovalenko (2), Filip Kovalenko (2), Anneleen Heirbaut, Roeland Heirbaut, Orchana De Corte, Bram De Corte (2), Walid Harrouch (2), Billy Van Gasse, Victor Staes, Céline Van Migerode, Robbe Marckx & Gino Vandervaeren.
Volgende competitie : Battle of Utrecht op 28/10.

maandag 15 oktober 2012

Schitterende Lokerse resultaten tijdens Acerta Brussels Ekiden

De traditie van prachtig herfstweer voor de Ekidenaflossing sneuvelde met een uitgeregende editie, die toch liefst 1.232 teams de aankomst zag halen, uiteraard een record. AVLO was aanwezig met 6 teams, die net niet allemaal bij de eerste 200 teams eindigden. Deze wedstrijd was ook nog het officieel Belgisch kampioenschap voor clubs.


Het snelste team van AVLO herhaalde bijna de stunt uit 2009 om als 1ste clubteam te finishen. De mannen van CABW bleken dit jaar amper 10sec te snel. Een mooie 2de plaats voor Levi, Steven, Vinnie, Pieterjan, Philip en Joris in een nieuw clubrecord (2u13.53), 5de in de totaaleindstand.

Onze gemengde ploeg kwam als 1ste clubteam over de finish in 2u24.49. Een mooie prestatie neergezet door Laurens, Eddy, Ruben, Koen, Lisa en Davy! 15de in de totaaleindstand.

Het volgende AVLO team was een mix van kadetten, scholieren, junioren en senioren. In 2u41.47 kwamen Sander, Toby, Stef, Jeroen, Berten en Maarten over de finish. (54ste totaal)
Een 2de gemengde ploeg kwam als 87ste in de totaalstand te staan. Deze ploeg bestond uit Kendra, Toon, Jana, Dirk P, Timon en Patrick VW. Eindtijd: 2u52.48

Het snelste damesteam was een jeugdige mix. Fien, Charlotte, Febe, Yentl, Elke en Lynn kwamen als 5de clubteam over de finish. Door een fout in de uitslag is hun exacte tijd nog niet gekend (in de buurt van 2u54).
Ons 2de damesteam legde beslag op een 10de plaats bij de atletiekclubs in een totaaltijd van 3u12.27. De ploeg bestond uit Lot, Joke, Karine, Nadia, Els en Jessica. Totaaleindtand 206.

Beeldverslag: http://sport.be.msn.com/nl/video/lightbox/?site=runningtour&Article_ID=611664&destination=4647

zondag 14 oktober 2012

Kampioenen & laureaten 2012

Zoals naar jaarlijkse gewoonte zal ook in 2012 een verkiezing worden gehouden van de sportman, sportvrouw, sportclub en sportverdienste van de stad Lokeren.

De voorwaarden voor het stellen van een kandidatuur kunnen hier gevonden worden.
Naast de huldiging van de sportman, sportvrouw, sportclub en sportverdienste van de stad Lokeren, zullen ook de provinciale, nationale en eventueel Europese kampioenen in de bloemetjes worden gezet.

De huldiging van de kandidaten zelf zal plaatsvinden op het Sportgala dat door zal gaan op zaterdag 22 december 2012 in het Sport- en Jeugdcomplex, Sportlaan 2 te Lokeren.

Indienen van de kandidaturen kan bij de Sportdienst op sportdienst@lokeren.be via de bijgevoegde formulieren voor sportman, sportvrouw, sportclub , sportverdienste en kampioenenmelding en dit voor 30 november 2012.

- Sportlaureaten 2012
- Kandidatuur Sportman 2012
- Kandidatuur Sportvrouw 2012
- Kandidatuur Sportclub 2012
- Kandidatuur Sportverdienste 2012
- Kampioenen 2012

Subsidie-aanvragen 2012

Het is weer zover........de bij de Sportraad aangesloten Lokerse sportclubs kunnen ook voor dit jaar subsidies aanvragen.
De aanvragen dienen voor 15 november binnen te zijn bij de sportcoördinator.
Meer info (reglementen) kan ook steeds teruggevonden worden op de subpagina "Subsidies".



Voor meer informatie kan u steeds terecht bij de sportcoördinator Patrick Van Hooste

dinsdag 9 oktober 2012

Vormingen najaar 2012

Ook in het najaar van 2012 gaan enkele interessante vormingen door buiten Lokeren.
Zeker het noteren waard in uw agenda zijn de "Dag van de Jeugdsportbegeleider" op 11 november, en de 2-jaarlijkse "Dag van de Trainer" op 15 december.
Alle info kan teruggevonden worden op de resp. websites, via volgende links :

Dag van de jeugdsportbegeleider – 11 november 2012
www.gent.be/dagvandejeugdsportbegeleider

Dag van de Trainer – 15 december 2012
www.bloso.be/dagvandetrainer

Vorming eventmanagement in Lokeren

Iedere vereniging, klein of groot, organiseert jaarlijks of zelfs verschillende keren per jaar één of ander soort evenement. De mensen die deze taak op zich nemen zijn hoofdzakelijk vrijwilligers die van aanpakken weten en graag de handen uit de mouwen steken.
Om deze mensen een steuntje in de rug te geven willen we deze vorming organiseren.
Bij het organiseren van een evenement gelden een aantal algemene regels die overal van toepassing zijn. De systematiek, de theorie, de praktijk, de kwaliteit en de veiligheid komen aan bod. Het opstellen van een draaiboek en het gebruik van organisatie-instrumenten krijgen bijzondere aandacht.

Datum: maandag 19 november om 19u30 (duur: 2,5u)

Plaats: Sport-en Jeugdcomplex Lokeren, Sportlaan 2
9160 Lokeren – Vergaderzaal 1e verdiep

Lesgever: Toon Dooms (Sportac)

Deelnameprijs: Kostprijs: gratis voor clubs aangesloten bij de Lokerse sportraad. Overige clubs betalen €5/persoon (te betalen op de dag zelf - u ontvangt hiervoor een bewijs van betaling)

Inschrijven kan tot maandag 12 november door bijgevoegd inschrijvingsformulier terug te sturen, waarna u van ons een bevestiging ontvangt.

Hopelijk mogen wij u begroeten op deze bijscholing.

Inschrijven: sportdienst@lokeren.be  -  09 340 50 80 - of via inschrijvingsstrook

Voor verdere inlichtingen kan u steeds terecht bij Inge De Braekeleer

zaterdag 6 oktober 2012

ITF Taekwon-Do World Cup

Van 3 tot 7 oktober ging in de Engelse badplaats Brighton de 4de ITF World Cup door, met 1695 deelnemers uit 63 landen.
In de categorie 36 tot 45 jaar besloot Annick Van Driessche van Ge-Baek nog eens deel te nemen aan dit kampioenschap, na 10 jaar onderbreking. Het werd een mooi toernooi, met goud in sparring -55kg, goud in special techniques en brons in tul 4-6 dan.

maandag 1 oktober 2012

Kajakpoloteam Triton Lokeren 1 knap derde op BK

Afgelopen zondag 30 september werd in Veurne de slotmanche van het Belgische kampioenschap kajakpolo gespeeld. Bij het begin van de laatste speeldag stond Triton Lokeren op een 3e plaats op 4 punten van leider Veurne in eerste nationale.
Lokeren moest in zijn eerste wedstrijd direct tegen de leider. Bij winst zou het die onderdruk kunnen zetten, bij verlies zou Lokeren uitgeteld zijn voor de titel. De Thuisploeg begon fel aan de wedstrijd en zette Lokeren snel op achterstand. Lokeren bleef niet bij de pakken zitten en vocht in de tweede helft voor elk punt. Jammer genoeg was Veurne te sterk. Veurne verzekerde zich hierdoor van de titel!
De tweede wedstrijd van de dag ging gelukkig beter. Tegen het jonge geweld van Ieper 2 had Lokeren weinig moeite. Er werd vlot gewonnen.
Voor de laatste wedstrijd van de dag stond de 2e plaats in het kampioenschap op het spel. Ook nu kon Lokeren collectief geen vuist maken tegen TNT Turnhout. Ondanks het verlies blijft Lokeren wel op een knappe 3e plaats staan. Het is voor de Lokeraars de eerste keer dat ze op het podium staan in eerste nationale (vorig jaar waren de Lokeraars nog laatste in Playoff 1)
Na de 2e plaats in de Beker Van België eerder dit jaar kan Lokeren terug kijken op een zeer sterk seizoen!
WK Veurne is de nieuwe Belgische kampioen, Gekko-Gent werd 2e
Ook de tweede ploeg speelde een goed kampioenschap. Het won de laatste speeldag al zijn wedstrijd in derde klasse. Het werd uiteindelijk 2e na BKK-Brugge.
Pieter Van Driessche
0498/388952