woensdag 6 april 2011

Ongevallen en aansprakelijkheid in de sport : een juridisch overzicht

"Ongevallen en aansprakelijkheid in de sport : een juridisch overzicht" is een boek (95 pagina's) dat nu in een 2de herwerkte uitgave beschikbaar is. Alle info, ook over de manier van bestellen : klik hier.

dinsdag 5 april 2011

Verslag 1ste manche kajakpoloteam Triton, 3 april, Mol

Het zonnetje komt er aan, dus is het tijd voor kajakpolospelend België om uit de winterslaap te komen. De 1ste manche van het Belgisch Kampioenschap had plaats in Mol. De Lokeraars van Triton1 startten in de 1ste klasse, de 2de ploeg mocht zich in 3de klasse bewijzen. De spits werd afgebeten door de jongste ploeg van Triton Lokeren die de thuisploeg MOKKA3 ontmoette. Het werd snel duidelijk dat de jonge Lokeraars goed uit de winter kwamen. De oudere jongens van Triton1 zagen fier toe hoe de jonge knapen met mooi kajakpolo de zege namen met 4-1 cijfers. Nu was het hun beurt om te bewijzen dat de wintertrainingen hun vruchten hadden afgeworpen. Hun tegenstrever was de nummer 2 van vorig jaar, het Turnhoutse TNT. De partij ging zeer goed op, maar door een late treffer van de nieuwste aanwinst Nils wist Triton1 ook hier de winst te verzilveren. 4-5 was de uitslag. In de 2de partij van Triton2 werd hard gevochten tegen de ploeg uit Charleroi en zo wisten ze een verlies nog om te zetten in een 3-3 gelijkspel. Hier onthouden we vooral de eerste goals van Joris die dit jaar voor het eerst competitie speelt. De jongens van Triton1 kregen het sterke Gent op hun boterham. Altijd een lastige tegenstrever, maar de eerste helft stonden ze 0-2 voor. De 2de helft waren enkele klasseflitsen van Gent voldoende om de stand te vereffenen, en door deze tegenslag was de moraal even zoek. Gent profiteerde hiervan, en ondanks dat Triton nog scoorde, werd de partij verloren met 5-3. Niet terecht, maar aan de resultaten valt niets meer te veranderen. De laatste partij van de dag was voor Triton2 een makkie, de duidelijke 11-1 cijfers op het scorebord spreken voor zich. De 1ste ploeg had het een pak moeilijker in hun laatste match. Een ervaren Veurne speelde ijzersterk, en Lokeren liet zich inblikken met een vernederende 8-2. Een te zware nederlaag, en daar waren ze zich van bewust. De jonge gasten van de 2de ploeg zijn mooi op schema om na enkele jaren tussen de 3de en 4de klasse hogerop te klimmen. De meer ervaren spelers van Triton1 zijn al 3 ploegen van de top 4 van België tegengekomen, dus op de tweede manche wachten er hun toch iets gemakkelijkere ploegen. Een mooi vooruitzicht. Tim Denyft

maandag 4 april 2011

City Mountainbike Challenge 2011

Alle info omtrent de City Mountainbike Challenge 2011 en inschrijvingen (plaatsen zijn beperkt) : www.citymtbchallenge.be.