zondag 27 februari 2011

Panathlon Stipendium fotowedstrijd

Alle info : klik hier

Het Panathlon Stipendium 2011 is een fotowedstrijd rond het thema 'Ethiek in de jeugdsport'. De wedstrijd richt zich naar de jongeren (12-16j) van de jeugdafdelingen van de Vlaamse sportclubs, leerlingen van het buitengewoon secundair onderwijs en leerlingen van de eerste 4 jaren van het secundair onderwijs. Elke categorie kan 1000€ winnen.
Het thema voor 2011 : "Zoom in op emotie in de sport". Deadline voor het insturen van de foto's : 14 mei 2011.

maandag 21 februari 2011

Opleiding vergadertechnieken volzet

De opleiding vergadertechnieken van 23 maart is volzet, inschrijven is dus niet meer mogelijk!

Enquete evaluatie sportbeleidsplan

Enquete evaluatie sportbeleidsplan : klik hier.

Clubs hebben tot 9 maart om de enquete ingevuld op de Sportdienst te bezorgen; deze enquete telt mee voor de subsidie-aanvraag.

maandag 14 februari 2011

My Happy Club

Draag jouw sportclub voor als "Happy Club" en win....

Deze campagne (een initiatief van Double PASS i.s.m. Decathlon, Radio 2 en Sporza) richt zich naar alle Vlaamse clubs met een jeugdwerking.
Schrijf in en krijg alle info via www.myhappyclub.be.

Cursus Initiator volleybal te Lokeren

Binnenkort start in Lokeren een cursus initiator volleybal (5-12 maart).
Inschrijven is mogelijk tot 2 weken voor de start van elke module. Wees er snel bij!

zondag 13 februari 2011

BK ITF Taekwon-do 2011

De junioren (14-17j) en senioren (18+) van Ge-Baek deden het op het BK taekwon-do, 13 februari in Jambes, even goed als de jeugd een week eerder. Ook zij brachten de trofee van overall winner, de club met de meeste punten, mee naar Lokeren. Ze wisten in totaal 10 gouden, 6 zilveren en 6 bronzen medailles te winnen. Hans Rombaut en Bistra Dencheva wonnen het goud in pre-arranged sparring, en tonen klaar te zijn voor het WK van volgende maand. Hans won tevens goud in tul, Bistra in sparring. Peter Van Gucht, ook geselecteerd voor het komende WK, won goud in sparring en brons in tul. Goud was er ook voor Walid Harrouch, Brecht Heirwegh, Nele Marginet, Henri Mwamba, Domien Van Eynde, Helena Demeyer (2x). Een zilveren medaille werd behaald door Yves Pollefeyt, Elke Van Acker (2x), Henri Mwamba (2x), Brecht Heirwegh en behaalden verder nog brons : Walid Harrouch (2x), Nele Marginet, Gina Geerinck en Helena Demeyer.

zondag 6 februari 2011

Jeugd Belgisch Kampioenschap ITF Taekwon-do 2011

Op zondag 6 februari werd in Steenokkerzeel het Belgisch Kampioenschap ITF Taekwon-do voor jeugd (6-13j) gehouden. Ge-Baek werd overall winner, de club met de meeste punten, en brengt de trofee dus opnieuw naar Lokeren. Zowel het jeugdteam voor teamtul (Alexia Pagalis, Yari en Yentl Van Gucht) als het jeugdteam voor pre-arranged free sparring (Yari en Yentl Van Gucht) behaalden het goud. Yari Van Gucht behaalde nog 3 andere gouden medailles, in tul, sparring en special techniques, en won dus in elke categorie waarin hij deelnam. Verder was er nog goud voor Elbrous Doudaev in tul en voor Yassine Azzouzi in sparring. Zilver werd behaald door Elbrous Doudaev in sparring, Alexia Pagalis in zowel sparring als special techniques en Sami Issa Temsamani in sparring. Een bronzen medaille was er voor Igor Staes (sparring), Younes Harrouch (sparring), Anneleen Heirbaut (sparring), Anouck Van Acker (sparring), Sharon De Graeve (special techniques), Alexia Pagalis (tul) en tweemaal voor Indra Ongena (tul en special techniques).
Het junior en senior BK wordt op 13 februari gehouden in Jambes.