dinsdag 28 december 2010

Start 2 Triathlon voor dames

Voor het derde jaar op rij organiseren de Iron Girls een Start 2 Triathlon in Lokeren. In een 20-tal weken trainen de dames naar een kwart triathlon toe. Onderweg nemen we als voorbereiding deel aan een zwemloop en een 1/8 triathlon.
Een grote conditie is niet echt nodig om te starten met dit project. Er worden trainingen aangeboden op ieders niveau. Zo ook zwemlessen om in 10 weken 500m crawl te leren zwemmen. Het zwemmen gaat door op woensdagavond in de Durmehal. De fiets- en looptrainingen gaan door op zondagmorgen.
Voor meer informatie kan u terecht op www.irongirls.be

Sportgala 2010 - Foto's

Foto's van het Sportgala op 26 december 2010 : klik hier

maandag 27 december 2010

Sportgala 2010

Op zondag 26 december werd naar jaarlijkse gewoonte het Sportgala Lokeren gehouden in Sporthal Durmehal, een organisatie van Stad Lokeren, Sportdienst en Sportraad. De presentatie was opnieuw in handen van Joyce Verdonk, het gebeuren werd opgeluisterd door demonstraties rope-skipping, dans en toestelturnen.
Alle Oostvlaamse, Vlaamse, Belgische en Europese Kampioenen, woonachtig in Lokeren, kregen een trofee voor hun titel 2010; speciale vermeldingen waren er voor Paulien (te jong voor het klassement Sportvrouw van het jaar, maar meer dan 30 medailles in 2010 in paardrijden) en Bistra (woont niet in Lokeren, maar pendelt al 7 jaar bijna dagelijks naar Lokeren voor taekwon-do, en heeft naast haar resem medailles en titels ook 2 Europese titels in 2010).
Dan was het de beurt aan de laureaten.
Sportclub van het jaar 2010 werd AVLO (Atletiek Vereniging Lokeren).
De Sportverdienste 2010 ging naar Geert De Borger, meer dan 40 jaar actief in AVLO.
Sportman 2010 werd Sam Van Den Broecke (badminton), sportvrouw 2010 werd Els De Wael (atletiek).

maandag 13 december 2010

Actie voor "Music for Life"

Op vrijdag 17 december laat Lokeren zich van zijn meest sportieve en vrijgevige kant zien. De stad Lokeren organiseert immers een nieuwe editie van Koers op rollen i.s.m. de Jeugddienst en talrijke vrijwilligers. Met dit evenement proberen we opnieuw geld in te zamelen t.v.v. Music for Life. Dit initiatief van Studio Brussel is ondertussen al aan zijn 5de jaargang toe en zamelt nog steeds geld in voor projecten van het Rode Kruis. De inzameling van dit jaar staat in het teken van het lot van weeskinderen die hun ouders hebben verloren aan aids. Ook Lokeren wil voor deze kinderen een duit in het zakje doen.
Wil je graag deelnemen? Aarzel dan niet, er zijn nog enkele plaatsen vrij.

Alle info : flyer

donderdag 9 december 2010

Start to Swim

Vanaf februari start opnieuw de actie "Start to Swim".
Data : 3, 10, 17, 24/2; 3, 10, 17, 24, 31/3; 7/4.
Er zijn 2 doelgroepen : enerzijds is er een schema voor de niet-geoefende zwemmer, die op 10 weken 250m leert zwemmen; anderszijds is er een schema voor de meer geoefende zwemmer : 1000m, zonder stoppen, op 10 à 15 weken.
De Stedelijke Sportdienst voorziet 1 dag per week, nl. donderdag 20u30-21u30, o.l.v. een gediplomeerd lesgever. De andere trainingen dient men zelf af te werken.
De prijs voor de lessenreeks op donderdag bedraagt 25€ voor 10 lessen (incl. inkom zwembad, training en trainingsschema). De lessen bevatten opwarming, stijlverbetering en het opbouwen van afstandszwemmen.
De prijs voor een gewone 10-beurtenkaart (training zonder lessen) bedraagt 16€; met deze kaart kan u op andere momenten zwemmen, tijdens de openingsuren van het zwembad.
Deelnemers moeten reeds 25m kunnen zwemmen.
Vooraf inschrijven in het zwembad "Durmebad", Sportlaan 4 te Lokeren, betaling bij inschrijving.
Deze info, en de openingsuren van het zwembad, is ook terug te vinden op www.lokeren.be/sport .

maandag 6 december 2010

Opleiding Instructeur B voetbal in Lokeren

Sporting Lokeren Oost-Vlaanderen en VTS organiseren de opleiding Instructeur B voetbal in Lokeren in het voorjaar van 2011.
De cursus zal doorgaan in het Daknamstadion, Daknamstraat 91 te Lokeren, 21/01/11-25/05/11.


Alle info & www.bloso.be of contacteer Stefaan Atmani op stefaan.atmani@telenet.be

zaterdag 4 december 2010

Goud voor Hans Rombaut in Wales

Op de Celtic Cup ITF Taekwon-do in Cardiff, Wales op zaterdag 4 december 2010 wist Hans Rombaut het goud te behalen in de klasse tul male II°-IV°dan.
Een zoveelste bewijs dat Hans klaar is voor het WK in maart in Nieuw-Zeeland.
ITF-Wales, de organisator van de Celtic Cup, had Hans en Bistra Dencheva - Europese kampioenen 2010 - uitgenodigd. Bistra kon jammer genoeg geen vrijaf krijgen, maar Hans maakte de moeilijke reis (door de weersomstandigheden) en komt nu terug met een gouden medaille.